MERRELLschoenen.nl

Privacybeleid

Bij Merrelschoenen.nl hechten wij veel waarde aan uw privacy. In deze privacyverklaring informeren wij u over de wijze waarop wij uw gegevens verwerken en hoe wij uw gegevens vertrouwelijk behandelen en beveiligen.
Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we in sommige gevallen persoonlijke gegevens nodig, maar nooit meer dan noodzakelijk en uitsluitend met uw toestemming.
Wij zullen uw persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zullen deze uitsluitend gebruiken voor eigen verwerking.

Wat doen wij met uw gegevens?
Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, maken wij gebruik van persoonsgegevens. Dit geldt voor:
- Bestelling
- Bezorging
- Betaling
- Retour & reparatie

Daarbij gebruiken wij uw NAW-gegevens om ervoor te zorgen dat de bestelling ook daadwerkelijk bij u thuis wordt afgeleverd, om de bestelling te kunnen factureren op het juiste adres en voor garantie op uw aankopen.
Uw telefoonnummer en e-mailadres gebruiken we om u op de hoogte te houden van de status van de bestelling.

Daarnaast kunt u zelf aangeven of u in aanmerking wilt komen voor het ontvangen van onze nieuwsbrief met nieuws, aanbiedingen en updates over nieuwe collectie.

Ontvangt u liever geen nieuwsbrieven of persoonlijke e-mails meer?
U kunt zich direct afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.

Reviews
Wij hebben klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Om dit te meten sturen we u, als u een aankoop bij ons heeft gedaan, een e-mail om uw ervaring met de aankoop en uw tevredenheid te meten. Zo kunnen wij van u leren wat wij kunnen verbeteren om ons assortiment beter af te stemmen. Voor winkelreviews werken wij samen met Webshop Keurmerk.

Cookies
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij bezoek aan onze website geplaatst wordt op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens zodat u bij elk bezoek aan onze website als bezoeker kan worden herkend. Het is dan mogelijk om onze website speciaal op u in te stellen en het inloggen te vergemakkelijken.
Wij gebruiken de volgende soorten cookies op onze website:
- Functionele cookies: zoals sessie- en login cookies voor het bijhouden van sessie- en inloginformatie.
- Geanonimiseerde Analytische cookies: om inzage te krijgen in het bezoek aan onze website op basis van informatie over bezoekersaantallen, populaire pagina’s en onderwerpen. Op deze wijze kunnen we de communicatie en informatievoorziening beter afstemmen op de behoeften van bezoekers van onze website. We kunnen niet zien wie onze websites bezoekt of vanaf welke pc het bezoek plaatsvindt.
Voor meer informatie over het gebruik, het beheer en het verwijderen van cookies voor elk besturingstype, nodigen wij u uit om de volgende link te raadplegen:  https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/cookies#faq

Wie heeft toegang tot uw gegevens
Wij kunnen uw gegevens doorgeven aan onze partners, maar alleen als dat nodig is voor onze dienstverlening. Deze partners zijn: bezorgpartners, leveranciers of reparateurs, betaalpartners, en partijen die onze reviews verzamelen.

De partijen die van ons toegang krijgen tot uw gegevens, mogen deze alleen gebruiken om u een dienst te leveren namens Merrelschoenen.nl

Wij verkopen uw gegevens nooit aan derden.

Beveiliging
Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. In het bijzonder nemen wij de volgende maatregelen:
- Wij nemen fysieke maatregelen voor toegangsbescherming van de systemen waarin persoonsgegevens opslagen zijn
- Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens invoert.

Hoe lang bewaren we uw gegevens
De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig is om je bestellingen af te handelen, inclusief garantie en/of reparatie. Daarna bewaren wij gegevens nog maximaal zeven jaar voor de beschreven statistische doeleinden. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens).

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Uiteraard blijft u altijd baas over uw gegevens. Heeft u vragen of wilt u inzage in uw persoonsgegevens of een kopie ontvangen? Dan kunt u te allen tijde contact opnemen met ons via onze contactgegevens.
Ook als u uw gegevens wilt (laten) wijzigen, verwijderen, gebruik beperken of de e-mailvoorkeuren aanpassen.

Autoriteit Persoonsgegevens
Op grond van de privacywetgeving hebt u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens.
Voor alle aanvullende informatie over de bescherming van persoonsgegevens kunt u terecht op de website van de Autoriteit persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Bijgewerkt 9 september 2021